Entlistungsfreude

Variabel belonen kan ook zonder vaste kosten.
Voetangels en valkuilen

Gratis tips & tricks van de expert

Valkuilen

Eén van de grootste valkuilen bij de organisatie van een incentive is het idee dat je met een geweldige aankondiging in één keer klaar bent. Je trekt het doek eraf, communiceert de doelen en je onthult de beloningen. Zo'n duidelijk Tadaa-moment zou toch genoeg moeten zijn om mensen in beweging te krijgen? Helaas blijkt dat niet zo te zijn.

Toegegeven, een spannende kickoff zorgt ervoor dat je incentive sneller beklijft, maar net als de meeste relaties heeft ook een incentive onderhoud nodig.

Als organisator ben je vaak al een tijdje met de incentive bezig. Voor jouw leeft het al. Je ziet al helemaal voor je wie er straks mogelijk op het podium staat. De deelnemers horen het voor het eerst. Moeten omschakelen en nemen het niet altijd meteen in zich op. De eerste klap is een daalder waard maar net als in de reclame heb je gemiddeld 6x dezelfde boodschap nodig voordat het blijft hangen. Dan helpt het heel erg om niet alleen de beloningen te communiceren maar juist ook de doelen te herhalen en gaandeweg ook tools aan te reiken hoe de doelen gehaald kunnen worden.

Geef wekelijks feedback op de geleverde prestaties en stuur een overzicht van de inzet. Het geven van erkenning voor tussentijdse prestaties en het vieren van mijlpalen zorgt bovendien voor extra betrokkenheid van de deelnemers.

Het grote voordeel van het Challenge+ beloningssysteem is dat al deze functies al zijn geïntegreerd. Een wekelijks standenoverzicht? Zetten we voor je aan. De maandelijkse targets en de tussentijdse prestaties laten landen? No problem. De prestaties van teams vergelijken? We've got you covered.

Maar uiteindelijk is ook Challenge+, hoe goed ook, geen wondermiddel. Er gaat uiteraard niets boven een Monday-Morning-Meeting waarin de resultaten van de afgelopen week ter sprake komen en er gezamenlijk naar de komende week wordt gekeken. Maar wie de voetangels en valkuilen weet te ontwijken, heeft een uitermate krachtig middel in handen om zijn doelen te bereiken.

CHALLENGE+ is jouw eigen beloningsplatform.

CHALLENGE+ neemt al het werk uit handen en ontzorgt op het gebied van communicatie, dataverwerking, belonen en fiscale gevolgen. Hierdoor kan de manager/directeur zich focussen op het animeren van de incentive en op de deelnemers. Wel zo prettig!

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?